Structurele aandacht voor mediawijsheid

“Waar nog niet zo lang geleden berichten van gebeurtenissen wekenlang naar de ontvanger onderweg waren, kunnen we nu vanaf een stoel de wereld beïnvloeden. Letterlijk. Via internet en social media. Digitale media en het internet zullen een steeds grotere invloed krijgen op de samenleving en op beroepen in die samenleving. Wat doen we daarmee in het onderwijs?”

Zomaar twee zinnen uit het vakblad Profiel. Hierin vraagt Patrick Koning, trainer Mediawijsheid op het Koning Willem I College dringend om structurele aandacht voor het gebruik van internet en de beroepsontwikkeling.

“Deze nieuwe dynamiek vraagt van de professionals van morgen niet alleen vakmanschap, maar ook meer dan ooit aanpassingsvermogen om te overleven in de dimensie van het Internet.”

Het keuzedeel Digitale Vaardigheden sluit naadloos aan bij deze opvattingen en bereidt uw studenten voor op een digitale toekomst!

Klik hier om het volledige artikel te lezen.